Milano

Milano, Italija

već od 179€

Opis destinacije

Vodimo Vas u najbogatiji grad Italije... U Milanu ćemo uživati u njegovim pričama o nekadašnjoj slavi moćnog Milanskog Vojvodstva, slavnim tenorima čuvene „La Scala“ Opere, jednom čudnom običaju vrtenja na desnoj peti, i naravno o veličanstvenom Duomu, jednoj od najspektakularnijih crkvi na svetu... Svakako će svi uživati u blistavim izlozima modne metropole u ekskluzivnoj Via Montenapoleone... Program smo obogatili sjajnim izletom Đenovu, još jednom „gradu moći“ Italije. Najveća luka Italije sa čudesnim ambijentima i svojim starim pričama o moći i slavi Maritimne Republike. U sklopu tog izleta je i poseta najvećem „Outlet“ šoping centru Italije, Seravale. Na kraju putovanja ćemo malo ekskurzirati ka Švajcarskoj u kojoj ćemo posetiti magični Lugano, a potom, prava poslastica – izlet na jezero Komo koje već decenijama predstavlja jednu od najekskluzivnijih zona sa vilama džet-seta i brojnih javnih ličnosti.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
DOČEK NOVE, 2024. GODINE!
6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA
29. DECEMBAR 2023. – 3. JANUAR 2024.
MILANO – JEZERO KOMO – LUGANO - BERGAMO

CENA ARANŽAMANA PO OSOBI
bus prevoz + 3 noćenja sa doručkom + obilazak Milana

HOTEL 3***
Cena aranžmana po osobi 199 €
Specijalna cena 179 €

HOTEL 4****
Cena aranžmana po osobi 219 €
Specijalna cena 199 €

PAKET IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI
umesto 125 €   samo 90 €

Navedena cena paketa izleta obuhvata:
- Celodnevni izlet Lugano – jezero Komo
- Obilazak Starog grada Bergama sa uključenim kartama za funikular
- Celodnevni izlet Seravale - Đenova

Cena aranžmana obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
- smeštaj u odabranom hotelu u regiji grada Milana na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak - samoposluživanje/“buffet“)
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- obilazak Milana prema programu putovanja
- usluge profesionalnog turističkog vodiča organizacione troškove


Cena aranžmana ne obuhvata:
- sve ostale nepomenute usluge
- ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- obavezno međunarodno zdravstveno, putno osiguranje (može se kupiti u agenciji)
- doplatu za jednokrevetnu sobu – Hotel 3* 65 €, Hotel 4* 75 €
- doplatu za dodatno sedište u autobusu – 90 €
- doplatu za turističku, boravišnu taksu koja iznosi za hotele sa 3* u Milanu 4 € po noćenju i osobi (ukupno 8 € za oba noćenja po osobi), odnosno za hotele sa 4* taksa iznosi 5 € po osobi i noćenju (ukupno 10 € po osobi za oba noćenja) – taksa se plaća na licu mesta
- transfer za doček nove godine u Milanu – 10 € (prijava i plaćanje na licu mesta (nije uključeno u ponuđeni paket izleta)
- fakultativni program „Milano differente“ 20 € - nije uključen u ponuđeni paket izleta; prijava i plaćanje na licu mesta

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:
- Celodnevni izlet Lugano - Komo – 45 €
- Bergamo sa funikularom – 25 €
- Celodnevni izlet Seravale - Đenova – 35 €
- Samo Seravale – 20 € (https://www.mcarthurglen.com/en/outlets/it/designer-outlet-serravalle/)

AN HOTEL „MELEGNANO“ 3***, Milano, https://an-hotels.com/en/hotel-en/ ili sličan
AN Hotels Melegnano u predgrađu Milana, Melenjano. Na 20 km milanskog Duoma. Hotel ima zajednički lobi, terasu i bar. Sobe su klimatizovane, sa besplatnim bežičnim internetom, svaka sa sopstvenim kupatilom, radnim stolom, televizorom sa satelitskim kanalima, ketlerom, fenom, minibarom i sefom. Hotel nudi doručak na bazi švedskog stola ili kontinentalni doručak (u Italiji je doručak jednoličan). Osoblje na recepciji koja radi 24 sata, govori engleski, francuski i italijanski, uvek je pri ruci da pomogne.

HOTEL „BEST WESTERN GOLDEN MILE“ 4****, Milano https://www.hotelgoldenmile.it/en/home-page.aspx ili sličan
Hotel se nalazi u lepom i elegantnom predgrađu Milana „Trezzano sul Naviglio“ koje je od Milana udaljeno oko 11 km. Do centra grada se brzo stiže železnicom i metroom. Nedaleko od hotela je centar naselja sa kafeima i restoranima, kao i prelep park sa divnim jezerom. Moderan i lep hotel koji pripada hotelskoj grupaciji „Best Western“. Poseduje 150 soba, recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka., fitness & wellnes zona sa malim hidromasažnim bazenom. Sobe su klimatizovane, sa sopstvenim kupatilom (tuš-wc) u kom se nalazi fen i besplatna sredstva za ličnu higijenu, televozorom sa kablovskim kanalima, ..

1. dan (petak 29. decembar)   Polazak Beograda (Sava centar), i iz Novog Sada (AS „Vojvodina“) – polazak je u popodnevnim satima oko 17h. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (subota 30. decembar)   BERGAMO - MILANO   Preko provincije Venecija Frulji Đulija i Veneto odlazak do pokrajine Lombardija, i do divnog srednjovekovnog grada BERGAMA. Dolazak u podnevnim satima. Po dolasku sledi slobodno vreme, ili fakultativni obilazak grada. Odlazak funikularom do starog grada. Kraće razgledanje jednog od najlepših gradova Lombardije sa čijih terasa „puca“ pogled do u beskraj... Bazilika Santa Maria Maggiore – remek-delo lombardskog baroka, Krstionica Sv. Jovana, palata Regiona, Zvonik,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja do MILANA. Smeštaj u hotel do 16h. Odmor. Noćenje.

3. dan (nedelja 31. decembar)   SERAVALE - ĐENOVA   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 08.30h na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak u najveći „outlet“ šoping centar u Italiji, Seravale. Slobodno vreme za šoping (oko 2,5 sata). Nastavak putovanja do ĐENOVE, najveće luke Italije. Po dolasku sledi organizovani obilazak istorijskog centra grada sa razgledanjem: trg Ferari sa bronzanom fontanom, Kolumbova kuća – rodna kuća velikog istraživača Kristofora Kolumba, Porta Soprana – srednjovekovna kapija, katedala San Lorenco sa kamenim lavovima, palata Sv. Đorđa, Stara luka sa jedrenjakom i čuvenim Akvarijumom. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel do 20h. Priprema za „najluđu noć“. U 21h fakultativni transfer do centra grada na DOČEK NOVE GODINE, gradskim ulicama i trgovima. Povratak u hotel do 01.30h.

3. dan (ponedeljak 1. januar)   LUGANO – JEZERO KOMO   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili u 11.30h polazak na fakultativni izlet ka Švajcarskoj i jezeru Komo. Dolazak u LUGANO. Razgledanje: Trg Reforme, Gradska kuća... Kraće slobodno vreme za razgledanje grada i šetnju do Vile Ćani ili Katedrale… Nastavak putovanja ka jezeru Komo. Lepotama ovog jezera su se istim žarom divili i slavni romanopisci Gistav Flober, Ernest Hemingvej, kao i pesnici Vordsvort, Bajron, ili Šeli koji ga je nazvao "najlepšim mestom na svetu, nečim što nadmašuje sve njegovo dotadašnje poimanje lepote". Obilazak grada KOMO uz razgledanje: Trg i katedrala Duomo iz 14. veka, hram Alesandra Volte, najpoznatijeg žitelja Koma... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel oko 22h. Noćenje.

4. dan (utorak 2. januar)   MILANO Doručak. Odjava iz hotela u 10h. Transfer do centra Milana. Po dolasku sledi pešački obilazak grada uz razgledanje: zamak Sforca – nekadašnje sedište Milanskog vojvodstva, Pontičela – mostić za koji se veruje da ga je projektovao veliki maestro Leonardo da Vinči, Opera La Skala – jedna od najčuvenijih operskih kuća na svetu, Galerija Vitorio Emanele – nadkriveni tržni centar, Duomo – čuvena Milanska Katedrala, remek-delo gotske umetnosti... Slobodno vreme za individualne aktivnosti u centru Milana (šetnja prestižnom ulicom Via Montenapoleone…). Popodne će biti organizovan fakultativni program metroom „Milano differente“ sa obilaskom distrikta Porta Nuova u kojem se sprovodi projekat super-modernog grada sa remek-delima savremene arhitekture („UniCredit Tower“, „Bosco Verticale“...). Potom sledi odlazak do Kanalske oblasti - Naviljo, divne boemske četvrti grada u kojoj ćemo se prošetati i ostaviti dovoljno vremena da se večera u nekom od sjajnih restorana. Polazak ka Srbiji oko 21h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

5. dan (sreda 3. januar) Dolazak u popodnevnim satima. Kraj putovanja.
-Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.

- Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA

-  Čekovima: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2024. U sve cene je uračunat PDV od 20%

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Egipat

Provedite jesen na fenomenalnim plažama

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj